14 Mart 2018

Marmaris Devlet Hastanesi 1955 yılında bir doktor, bir ebe  ve bir sağlık memuru ile 10 yataklı kapasite ile hizmet vermeye başlamıştır.

Hastaneye ilk uzman doktor olarak Dahiliye hekimi atanmıştır. Daha sonra Genel Cerrahi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları branşları açılmıştır.

1979 yılında yatak kapasitesi artırılarak 25’ e yükseltilmiştir.

1995 yılında 50 yataklı kapasite yeni binasına taşınarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Yeni binaya geçişle birlikte Ameliyathane, Radyoloji, Laboratuvar, Kardiyoloji, Diş Polikliniği hizmetleri verilmeye başlanmıştır.

1997 yılında Diyaliz Ünitesi hizmet vermeye başlamıştır.2001 yılında yatak kapasitesini arttırarak 100 yataklı hale getirilmiştir.

2009 yılında dışarıdan hizmet alımıyla Görüntüleme Merkezi hizmet vermeye başlamıştır. 2010 yılında Fizik Tedavi Polikliniği ve Fizyoterapi hizmete açılmıştır.

2011 yılında Sağlıkta Turizm geliştirmek amacıyla Uluslararası Hasta Birimi açılmıştır. 2012 Diş polikliniği ve Patoloji ana binadan ayrılarak Armutalan mahallesine taşınmıştır.

2014 Haziran ayından itibaren 5 ay hizmete kapanmıştır. 2015 yılında itibariyle tekrar hizmete açılmıştır.

2015 yılında Sağlıkta Kalite Standartları gereği hastalarımıza daha kaliteli hizmet verebilmek için yatak kapasitesi 70 ‘e düşürülmüştür.

2016 yılı temmuz ayında gerçekleştirilen hain darbe girişimi sonucu 669 sayılı KHK ile Aksaz Deniz Üs Komutanlığı bünyesindeki Asker Hastanesi Kurumumuza devredilmiştir. 50 yatak olarak devralınan bina hastanemiz ek hizmet binası olarak kullanılmaya başlamıştır. Bina Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun hale getirilerek 25 yatak olarak tescil edilmiş ve genel olarak hastanemiz yatak sayısı 95' e çıkmıştır.